Ob 10. obletnici delovanja državnega poslovnega portala e-VEM se bodo od 2. do 6. novembra 2015 na desetih točkah VEM po Sloveniji odvijali dnevi za podjetne. Ti so namenjeni vsem, ki jih podjetništvo zanima, potencialnim in obstoječim podjetnikom, mladim, ki se izobražujejo na tem področju, oziroma vsem, ki razmišljajo o vstopu v podjetništvo. Na dogodku bodo uspešni podjetniki predstavili svoje izkušnje, strokovnjaki s posameznih področij pa vam bodo nudili brezplačna osebna svetovanja. Tako boste lahko na enem mestu pridobili informacije o začetku in zaključku poslovanja, možnih oblikah poslovanj, postopkih pridobitve dovoljenj, zaposlovanju, pripravi poslovnega načrta, davkih in drugih aktualnih poslovnih vprašanjih.

Slovenski Dnevi za podjetne so del vseevropske kampanje Evropski teden podjetništva. Namen kampanje je informiranje, pomoč podjetnikom ter povezovanje med podjetniki in potencialnimi podjetniki, zagotavljanje pomoči pri razvijanju novih zamisli in uporaba informacij in podpornih storitev za hitrejši razvoj podjetništva.

Dneve za podjetne pri nas organizira Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter skupaj z organizacijami SPIRIT, GZS, OZS, AJPES, FURS, ZRSZ in ZZZS, upravnimi enotami in drugimi točkami Vem.

Vsi, ki bi radi zbrali več informacij o podjetništvu, se lahko na ta dogodek prijavite tukaj.