Danes se izteka rok za dohodninski ugovor. Prejemniki prvega svežnja izračunov, če menite, da je vaš informativni izračun dohodnine pomanjkljiv, izpolnite obrazec, ki je dostopen na spletni strani FURS.

Če ugotovite, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena, lahko dohodninski ugovor na Finančno upravo RS (Furs) pošljete do danes. Ugovor vložite na naslov, ki je naveden v informativnem izračunu dohodnine. Obrazec ugovora je dostopen na vseh finančnih uradih in na  spletni strani FURS. Na podlagi ugovora bo davčni organ zavezancu izdal dohodninsko odločbo.

Kdaj dohodninski ugovor ni potreben?

Če se z informativnim izračunom strinjate in ocenite, da je dejansko stanje takšno, kot je navedeno na informativnem izračunu dohodnine, vam ni treba storiti ničesar, poroča Furs. Informativni izračun bo namreč v tem primeru v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba. Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine je 2. junij 2016, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na TRR 1. junija 2016.

Naslednji sveženj informativnih izračunov bo odpremljen konec maja 2016.