Sprememba imena je precej pogost pomislek med podjetniki, ki so se zaradi takšnih in drugačnih razlogov odločili, da spremenijo ime svojega podjetja. Pri tem se (upravičeno) porajajo vprašanja, kakšen je postopek spremembe in koliko časa traja, kakopak pa so vedno v igri tudi stroški.

Postopek je preprost

Spremembo imena mora opraviti družbenik podjetja oziroma eden od družbenikov, če jih je več, na VEM točki. Sam postopek je brezplačen in traja le nekaj minut.

Referent podjetniku pripravi čistopis Akta o ustanovitvi, ki ga družbenik podpiše. Sklep o spremembi imena firme se pri eno-osebni družbi vpiše v elektronsko knjigo sklepov. Čistopis akta o ustanovitvi oziroma družbene pogodbe referent po elektronski poti pošlje na registrsko sodišče. Sklep sodišča o spremembi imena firme podjetnik prejme v nekaj dneh na naslov podjetja.

O spremembi imena mora podjetnik obvestiti poslovne partnerje, računovodjo, davčno upravo, skratka vse institucije, ki so kakorkoli povezane s poslovanjem podjetja.

Pomembno!

Postopek spremembe imena firme lahko referenti VEM točke opravijo le za podjetja, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • Enoosebne družbe, ki imajo odprto e-knjigo sklepov (ali tiskano knjigo sklepov).
  • Več osebne družbe, ki imajo družbeno pogodbo v VEM obliki.

V kolikor želite po registraciji spremeniti ime firme, to lahko opravite na naši VEM točki ali na katerikoli VEM točki v Sloveniji.