Registracija podjetja na VEM točki, prav tako pa prek portala e-VEM, je namreč popolnoma brezplačna. Z uvedbo VEM točk se je odpravil tudi velik del birokratskih ovir.

Na naši VEM točki vam nudimo celoten postopek registracije podjetja in hkrati nudimo vso potrebno strokovno pomoč. Vam ni potrebno storiti nič, razen tega, da prinesete osebni dokument, saj bomo za vse potrebno poskrbeli mi. Tako vam bomo pomagali tako pri tem, katero dejavnost morate registrirati kot pri ustrezni izbiri imena podjetja oziroma firme, registraciji poslovnega naslova, odprtja transakcijskega računa in podobnih vprašanj, s katerimi se spopadajo osebe, ki se spogledujejo z (lastnim) poslom.

Katero obliko podjetja ustanoviti?

Pred samim odprtjem podjetja ali dejavnosti se najprej poraja vprašanje katero obliko podjetja ustanoviti. Pa poznate glavne razlike med s.p. in d.o.o. oziroma razlike med vsemi gospodarskimi subjekti?

Kako registriram podjetje?

Sam postopek registracije podjetja ali samostojne dejavnosti je enostaven. Fizična oseba, ki se odloči postati samostojni podjetnik, do svoje dejavnosti pride v roku treh dni, do družbe z omejeno odgovornostjo pa v roku enega tedna. Odkar obstajajo državne točke VEM – Vse na Enem Mestu, za katero imamo vsa potrebna pooblastila in znanja, so zadeve na poti do uspeha še mnogo lažje.

Nekaj koristnih nasvetov ob vprašanju kako registriram podjetje

Za ustanovitev s.p. ali enostavnega d.o.o. ni potrebno obiskati notarja, ki seveda ni brezplačen. Notarja je potrebno obiskati le v določenih primerih. Ste vedeli, da ime vašega podjetja lahko vključuje tuje črke? Da s.p. ne moremo zamrzniti, da pa lahko po 30. delovnem dnevu na »bolniški« uveljavijo refundacijo za čas, ko niso mogli delati?  Veste, da se s.p. obdavčuje po dohodninski lestvici, dobiček d.o.o. pa s 17 odstotki?

Med fiksne stroške poslovanja vaše dejavnosti ali podjetja spadajo knjigovodstvo, vodenje poslovnega računa (TRR) in zaposlitev oziroma prispevki. To so stroški, ki nastajajo tudi, če podjetje ne posluje. Ker vemo, da podjetnik za svoje poslovanje potrebuje vso potrebno podporo in tudi podjetnik mora razvijati svoj posel, vam pri nas ponujamo vse dodatne storitve, ki jih potrebuje podjetnik – vodenje računovodstvaračunovodskodavčno svetovanje, pravno in upravno svetovanje ter seveda vso potrebno spletno podporo.

Koliko stane registracija podjetja in zakaj registrirati podjetje prav na VEM točki VIZARIS?

Podjetje lahko pri nas z vso potrebno strokovno pomočjo, registrirate že v pol ure! Če odpirate popoldanski s.p., pa je čas registracije lahko tudi za polovico krajši. Za registracijo ne potrebujete nikakršnih papirjev – zgolj vaš osebni dokument, davčno številko in soglasje lastnika nepremičnine, kjer boste imeli poslovni naslov. Lahko pa vam tudi uredimo takojšen najem poslovnega naslova.

Marsikdo morda na prvi pogled izgleda, da si boste z oddajo vloge za registracijo podjetja preko e-VEM portala od doma prihranili čas, pa izkušnje kažejo prav nasprotno. Na naši VEM točki vam bomo skozi pogovor poiskali katero dejavnost morate registrirati, in vam s tem prihranil dolge ure mučnega iskanja in izbiranja prave dejavnosti po Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008).

Prav tako vam bomo svetovali tudi glede izbire prave firme za vaše podjetje, registracije poslovnega naslova, odprtja transakcijskega računa na banki ter vseh ostalih vprašanj, ki se vam bodo porodila med postopkom registracije. Poleg tega bomo tudi skrb za uspešno rešitev vaše vloge prevzeli mi, ki bomo kontaktna oseba za komunikacijo z registrskim organom namesto vas, vse do uspešne registracije vašega podjetja.

Ker lahko vlogo za registracijo podjetja oddate tudi pred želenim datumom registracije, imate še dodaten razlog za obisk naše VEM točke. Za termin obiska se lahko dogovorite na telefonski številki 040 974 403 ali nam pišete na info@vizaris.si.